KWA Nieuws

 
Zomeratelier KWA

Van 30 juni t/m 20 augustus is het Zomeratelier van de KWA geopend voor leden, proefleden en vrienden van de KWA. Omdat we ons houden aan de richtlijnen van het RIVM is vooraf aanmelden noodzakelijk. Je kunt je wekelijks per mail aanmelden bij de dagdeel verantwoordelijke, Een lijst met namen en mailadressen vind je hier.
Wil je meer informatie over openingstijden, kosten en beschikbare plaatsen, klik hier.
Deelname aan model- en portrettekenen op de donderdagochtend is niet meer mogelijk, deze lessen zijn reeds volgeboekt.

Workshop 'Radiolaria' - Marga Knaven

Nuala ODonavaOp vrijdag 10 juli en zaterdag 11 juli 2020 van 09:30 tor 16:00 uur organiseert Marga Knaven in het gebouw van de KWA een workshop “Radiolaria”. Radiolaria zijn stralendiertjes van zeer kleine, eencellige organismes, die in talrijke soorten en vormen - de grootte varieert van 0,03 - 2 mm - in alle zeeën worden aangetroffen. Stralendiertjes uit Ernst Haeckels Kunstformen der Natur 1899Ondanks hun naam zijn het geen echte dieren. De vorm van het skelet (uitgangspunt van de workshop) kan enorm variëren (zie foto's). In deze workshop kun je van porselein, maar ook van klei deze ingewikkelde vormen maken, waarna ze al dan niet kunnen worden geglazuurd. Voor de lunch serveert Marga een lekkere soep.
Gelet op de beperking van de ruimte, als gevolg van de richtlijnen van het RIVM kunnen maximaal 10 mensen deelnemen aan de workshop. De workshop gaat door als er ten minste 8 deelnemers zijn. Je hoeft geen lid te zijn van de KWA, dus familieleden, vrienden en kennissen etc. kunnen ook aan de workshop deelnemen. Je kunt je inschrijven door een mail te sturen naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.De kosten voor deze tweedaagse workshop zijn € 110,= (exclusief materiaal en stookkosten). Het bedrag kan overgemaakt worden op rekening: NL49INGB0001919641 t.n.v. Marga Knaven.

 
Workshop 'Boetseren van organische vormen met een huid' - Marga Knaven

Eva HildOp vrijdag 17 juli en zaterdag 18 juli 2020 van 09:30 tor 16:00 uur organiseert Marga Knaven in het gebouw van de KWA een workshop “Boetseren van organische vormen met een huid”. Zowel Eva Hild en Anne Currier laten zich in hun werk inspireren door de groeiwijze in de natuur (zie foto's). In de workshop gaat Marga samen met jullie op zoek naar je eigen vorm en verschillende behandelingen van de huid. Voor de lunch serveert Marga een lekkere soep.
Gelet op de beperking van de ruimte, als gevolg van de richtlijnen van het RIVM kunnen maximaal 10 mensen deelnemen aan de workshop. De workshop gaat Anne Currierdoor als er ten minste 8 deelnemers zijn. Je hoeft geen lid te zijn van de KWA, dus familieleden, vrienden en kennissen etc. kunnen ook aan de workshop deelnemen. Je kunt je inschrijven door een mail te sturen naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.De kosten voor deze tweedaagse workshop zijn € 110,= (exclusief materiaal en stookkosten). Het bedrag kan overgemaakt worden op rekening: NL49INGB0001919641 t.n.v. Marga Knaven.

Margreet Heinen geeft een zomercursus tekenen/schilderen bij SUMMERSCHOOL: van 25 juli t/m 7 augustus.

Summerschool Oaze close upWorkshops en cursussen op De Hes in Oosterbeek voor jongeren en volwassenen.
Doe mee aan een uitdagende workshop of cursus in het inspirerende landschap en de natuur tussen stuwwal en uiterwaarden. Bij mooi weer buiten en bij regen binnen! Hou je van tekenen en schilderen. Of beter: hou je van kijken? In drie dagen nemen Margreet Heinen en Ingrid van Aert je mee de natuur in, leren ze je anders kijken en ontdek je met verschillende materialen jouw mogelijkheden. Daarbij worden vanzelfsprekend de richtlijnen gevolgd van het RIVM in verband met het Corona virus. Inschrijven: tot maandag 13 juli bij de docenten. Meer informatie: margreetheinen.nl en hardopkijken.nl

De kruisberg affiche expoExpositie De Kruisberg, een reis door de tijd...

Van zondag 15 augustus tot en met zondag 13 september, open van 13 tot 17 uur. Annemarie Noorderwerf exposeert portretten van de bewoners. De Kruisberg 'De Flat', Klootsemastraat 1, Doetinchem.

Voor het Maandbericht van juli 2020, klik hier.

knopNieuwsvdM

knopKunstvdM

knopTips