Anjeliek Blaauw

In 1996 studeerde ik af aan de kunstacademie in Kampen. Ik heb daar eerst een diploma gehaald voor de vakstudie beeldhouwen en daarna heb ik de eerstegraads lerarenopleiding afgerond. Sinds 2010 woon ik op het platteland vlakbij Bredevoort en heb ik mijn atelier bij huis. Ik exposeer regelmatig in Gallery Nine aan de Keizersgracht in Amsterdam. Deze galerie vertegenwoordigt mijn werk ook op verschillende kunstbeurzen.
In het recente ruimtelijke werk ben ik op zoek naar transparante materialen. Na een aantal jaren met kunsthars gewerkt te hebben, ben ik nu aan het  experimenteren met glas. Ik combineer het glas met beton of keramiek. De beelden hebben een geheimzinnige gelaagdheid, ze zijn intiem. De kijker wordt naar binnen getrokken.
www.anjeliekblaauw.nl
       anjeliek.blaauw 1

 

Annemarie Noorderwerf

Natuur, buiten en het ogenblik, dat zijn de thema’s waardoor ik me in mijn werk laat inspireren. Ik schilder de natuur, het landschap. Buiten kijk ik wat er op m'n pad komt. Toeval speelt een belangrijke rol. Al doende ontstaat het werk vanuit waarneming, ingeving, associatie, verwondering & beleving: licht, kleur & ruimte.
Ik heb de Academie voor Beeldend Kunstonderwijs, Leeuwarden gevolgd, waar ik in 1981 ben afgestudeerd. Daarna heb ik op de Academie voor Beeldende Kunsten in Arnhem de richting Vrije Kunst: Schilderen gedaan en in 1985 mijn diploma behaald.
www.annemarienoorderwerf.nl
       annemarie

   

Brechtje Verberne

In Antwerpen ontdekte ik het: grafiek is verslavend. In 2008 haalde ik er mijn Master of Arts diploma na de uitgebreide vierjarige studie Vrije Grafiek en Tekenen. Grafiek is een kunstvorm, maar ook een ambacht, en die combinatie past mij erg goed. Aan de Artez heb ik mijn eerstegraads docentenbevoegdheid gehaald, en zo ben ik naast vrij kunstenaar ook docent beeldende kunst en vormgeving. Buiten de KWA geef ik les op De Lindenberg - cultuurhuis - in Nijmegen en verzorg ik kunstprojecten op brede basisscholen. De natuur en al haar organismen zijn mijn grote inspiratiebron. Ik vind het boeiend om de oorspronkelijke vorm los te laten en een eigen, nieuwe wereld te creëren met wezens, vormen en structuren. Een verstilde, dromerige, ietwat sombere, desolate en soms zelfs bedreigende wereld. Gelaagdheid, nuances en perfectionisme zijn kernwoorden voor mijn werk. Het is een manier van leven, die grafiek, en ik kan me geen leven meer voorstellen zonder!
www.brechtjeverberne.nl

       Brechtje

 

Conny Koster

In mijn werk als beeldend kunstenaar werk ik vooral met steen. Als het idee dat niet toelaat, gebruik ik klei, beton of natuurlijke materialen. De verbondenheid en de bijzonderheid van de details in de natuur geven mij een onuitputtelijke bron van inspiratie. Het meest recente kunstwerk is een groot klei project in de vorm van een Cob huisje (2018).
Vanaf 1990 ben ik werkzaam als docent in verschillende kunstcentra. Naast de opleiding bezigheidstherapie heb ik de docentenopleiding gevolgd. Als docent  bij de KWA vind ik het belangrijk om mensen te stimuleren en te enthousiasmeren voor de eigen ontwikkeling op kunstzinnig gebied.
In Midden en Zuid-Amerika doe ik al een aantal jaren kunstzinnige projecten met vooral kinderen.
www.kunstatelier-ooy.nl
       Conny 1

 

Dolyn Kuiper

Ik geef sinds 2018 twee keer per week een keramiekavond voor 6 tot 8 personen. Daarnaast word ik gevraagd voor workshops voor bijvoorbeeld een bedrijfsuitje. De deelnemers bedenken meestal zelf wat ze willen maken en daar help ik dan bij. Het is leuk om te zien hoe individueel verschillend de resultaten zijn en dat mensen plezier hebben tijdens het maken.
In zijn boek “Why birds sing” legt David Rothenberg uit hoe spreeuwen geluiden nabootsen en die in hun eigen lied verwerken. In mijn werk doe ik zoals deze vogel: Ik werk veel met foto’s, waar ik vaak een deel of detail van kies, en dat verwerk tot mijn eigen beeld. Dit levert meestal een werk op dat bekend voorkomt, maar dat toch niet herkend wordt. Het bevalt me om veel over te laten aan de fantasie en beleving van de toeschouwer. Mijn werk is bijna altijd geïnspireerd op organische vormen. Op dit moment ben ik gepakt door de beelden van schedels, nautilussen en degenkrabben, maar dat wisselt sterk.
www.dolynkeramiek.nl

      dolyn kuiper

 

Hildegard Hamstra

Ik werk als kunstenaar (schilderen, tekenen, houtsneden) en geef teken/schilder-lessen op Rozet, kunsteducatie op diverse scholen en levenskunst aan jongeren. In 2011 ben ik afgestudeerd aan ArtEZ in Arnhem. Graag werk ik naar waarneming. De realiteit van alle dag ligt ten grondslag aan mijn werk. Het waarnemen en de grote meesters (oude en hedendaagse) fascineren mij en dagen me steeds weer uit om opnieuw mijn blik te verruimen. Nieuwsgierigheid en verbeeldingskracht stimuleer je door kijken, luisteren en vragen te stellen. Een bereidheid om de dingen steeds weer in een nieuw licht te zien. Hierin kan ik me vinden in mijn kunstenaarschap en hoop met deze passie anderen aan te steken. www.hildegardhamstra.nl        Hildegard Hamstra1

 

Ilse Schoneveld

Als kunstzinnig zelfstandige werk ik onder de naam 'Blik op Kunstwerk'. In 2018 ben ik afgestudeerd aan ArtEZ Docent Beeldende en Kunstzinnige Vormgeving in Arnhem en daarmee begon ik aan een tweede carrière. Al ruim twintig jaar was keramiek mijn hobby en na ArtEZ ben ik gaan werken als keramiekdocente bij Esther van Groeningen in het Arnhems keramiek atelier in de Hommelstraat. 
“Blij van klei” is een slogan waar ik me goed in kan vinden. Ondertussen leer ik ook nog steeds bij, handvormen is mijn kracht in de keramiek. In mijn huidige cursussen laat ik mijn cursisten heel vrij, waardoor het soms gebeurt dat iedereen met iets anders bezig is. Niet eenvoudig voor mij, maar wel leuk en fijn om te werken aan dat wat jou bezielt. Naast keramiek ben ik ook vormgever en kunstenaar. In mijn eigen werk gaat het vaak over serendipiteit, over het geven van een rol aan toeval. Ik ben op zoek naar de ruimte voor organische structuren binnen het ritme van de orde. Daarbij ben ik niet erg techniekvast, maar gebruik ik technieken en materialen die ik gaandeweg tegenkom. www.ilseschoneveld.nl/
       Ilse Schoneveld

 

Jet Altenburg

Schilderen is voor mij als reizen: niet de eindbestemming is het doel, maar de hele reis er naartoe. Onderweg valt er iedere keer opnieuw zoveel te ontdekken en te leren!
In 2011 ben ik afgestudeerd aan de AKI (ArtEZ) Enschede. Mijn beeldend werk bestaat uit het maken van schilderijen en collages: in beide gevallen zijn het verhalen die zijn samengesteld uit bestaande èn nieuwe beelden. Verhalen die ontroeren, prikkelen of een beetje schuren. Verhalen die vragen oproepen zonder ze meteen te willen beantwoorden. Verhalen waarbij je uitgenodigd wordt wat langer te kijken.
Naast het schilderen geef ik graag workshops aan groepen. Het geeft veel voldoening en inspiratie om mee te mogen kijken, te prikkelen en te spiegelen en samen op ontdekkingsreis te gaan. Om spelenderwijs je eigen handschrift, kleurenpalet en thema te ontdekken. Samen reizen is waardevol; samen ontdek je veel meer dan alleen. 
       MargaKnaven 1

 

Jos van Gessel

Ik ben afgestudeerd als docent tekenen en schilderen op de Tehatex in Nijmegen en studeerde op de Jan van Eyckacademie in Maastricht (postacademisch voor beeldende kunst).
De landschappen die ik schilder, zijn geen letterlijke weergaves van de werkelijkheid, maar een persoonlijke, geromantiseerde beleving daarvan. Daarbij ga ik het experiment zeker niet uit de weg. Tekeningen en foto’s die ik maak tijdens mijn reizen, gebruik ik in mijn atelier als inspiratie voor mijn twee- en driedimensionale schilderijen.
Ik  geef les op de KWA en op de Nieuwe Akademie (NAU) in Utrecht (zaterdagacademie voor beeldende kunst). Met behulp van verrassende en experimentele opdrachten stimuleer ik het onderzoeken, het herkennen en waarderen van een eigen handschrift.
www.josvangessel.nl
       Foto Jos KWA 1

 

Margreet Heinen

Mijn opleiding heb ik gevolgd aan de Kunstacademies in Kampen en Den Haag. Sinds 1990 geef ik lessen tekenen en schilderen bij de KWA en bij andere culturele instellingen. Mijn ervaring als bevoegd docent heb ik te danken aan het jarenlange begeleiden van mensen die het fijn vinden te ontdekken wat schilderen bij hen teweeg brengt. Ik organiseer ook workshops voor particulieren en bedrijven.
Als schilder houd ik mij bezig met verschillende onderwerpen waar mijn oog op valt. Een sfeer of de textuur van een landschap, de kleuren van een gezicht, de beweeglijke lijnen van een lijf. Er is altijd wel een aanleiding in mijn omgeving te vinden. Door met teken- en schildermateriaal het onderwerp analytisch  en experimenteel te onderzoeken kan ik mij ermee verbinden en ontstaan er nieuwe beelden met een eigen kern. Daarnaast heb veel kunstwerken gemaakt naar aanleiding van opdrachten.
www.margreetheinen.nl

 

       foto Margreet website KWA

Marijke Postma

Ik heb mijn opleiding gevolgd aan de Academie voor Beeldende Kunsten in Arnhem (ArtEZ). In 1986 ben ik afgestudeerd als beeldend kunstenaar en eerstegraads docent teken- en schilderen. Ik woon in Oosterbeek en werk in mijn atelier in Arnhem.
Vanuit mijn passie voor “de Mens” laat ik mij zowel als kunstenaar maar ook als docent model & portret tekenen/schilderen inspireren.
Ervaring in het lesgeven heb ik opgebouwd op diverse middelbare scholen, in workshops en particuliere lessen op mijn eigen atelier. Sinds 2002 geef ik met veel enthousiasme model en portret tekenen/ schilderlessen aan de KWA. Daarnaast geef ik op eigen initiatief en in opdracht schilderworkshops voor bedrijven, particulieren en groepen en heb ik een praktijk als Jungiaans Analytisch therapeut (MSc).
www.postma-arts.nl
       Marijke Postma

   

knopActiviteiten

knopDocenten

knopWeekrooster